logga_uchund

Rehabavdelning

rehab hund, simning hund

Vi är, som gymnasium, unika med att ha en egen rehabliteringsavdelning.


Avdelningen rymmer en uppvärmd pool utrustad med jetstream, en vibrationsplatta av samma typ som används av både veterinärer och rehabiliteringspersonal på flera svenska djursjukhus och kliniker och en novafon.

Arbetet i vår rehabavdelning ger eleverna stor kunskap om förebyggande friskvård och friskvård för rehabilitering. Eleverna får även lära sig att massera och stretcha sina hundar och lägga upp träningsupplägg för en frisk och hållbar hund. I samband med att eleverna läser ung företagsamhet tar eleverna emot kunder i skolans rehab. 

Simning är en mycket skonsam motionsform för hundar. Genom simningen förbättrar hunden sin kondition, ökar sin muskelstyrka och bibehåller eller ökar ledrörligheten. Dessutom motverkas skador och ålderskrämpor. Eftersom simning är en skonsam motionsform är det även lämplig för överviktiga hundar.

Friskvård för hundar är ett yrke på frammarsch! Som elev hos oss får du en bra grund till ditt kommande yrkesliv med hund, vare sig du vill jobba med friskvård eller något annat hundyrke.
 

Människans bästa vän behöver en ägare med kunskap!

Vi tar emot privatpersoner för simning i begränsat antal i undervisningsyfte till våra elever. 
För mer information:
eleonor.mohlin@orkelljunga.se