logga_uchund

Lärare - HUNDTEAMET

Sara Andersson
Leg. Gymnasielärare och programansvarig, undervisar i Hundkunskap, Entrepenörskap och UF. 

sara.andersson@orkelljunga.se

Genom mångårigt hundägandeskap och kontinuerliga vidareutbildningar har Sara skaffat sig en bred kunskap om hundens alla delar.
Sara är agilityinstruktör, allmänlydnadsinstruktör och noseworkinstruktör.  
Den pedagogiska kunskapen utvecklas genom yrkeslärarprogrammet på Kristianstad högskola.  

Sara har varit verksam som egen företagare, djurvårdare på veterinärklinik och hundskötare på kennel.

Sara tävlar aktivt på elitnivå i lydnad och rallylydnad, men tycker det är lika roligt att tillbringa en dag med hundarna i skogen som på tävlingsplanen.

”Min roll som lärare är att väcka lust och nyfikenhet hos eleverna. Genom lusten att vilja lära och förmåga att göra ny kunskap till sin egen, blir våra elever väl förberedda för framtida utmaningar”.

Eleonor Mohlin

Lärare djurvård, hundkunskap.
Cert. Hundfysioterapeut Dipl.Hundmassör

eleonor.mohlin@orkelljunga.se
Telefon: 0734-355566

Sedan barnsben har hundar alltid varit en stor del av Eleonors liv. Detta har medfört stor erfarenhet av olika jobb inom hund, bland annat djurvårdare på djursjukhus och hundskötare på kennel.

Utöver  treårig gymnasieutbildning med hundinriktning, är hon certifierad hundfysioteraput och diplomerad hundmassör. Eleonor är även verksam som egen företagare inom friskvård och rehab med hund. 

Eleonor tävlar aktivit på elitnivå i agility. Fysträning, friskvård och långa promenader är också en viktig del i hennes och hundarnas vardag.

"Det ska vara roligt att lära sig nya saker, att vara pedagog och att leda andra  handlar inte om att dominera eller om att alltid veta mest, att leda handlar om att visa ömsesidig respekt som leder till ömesidigt förtroende. Detta tankesätt har jag med mig oavsett om det är tvåbenta eller fyrbenta jag leder."

Jenny Wibäck

Lärare och kvalitetsansvarig för vuxenutbildningen "Arbete med hund"
Fil.mag handikappvetenskap
Fil.kand pedagogik

jenny@uchund.se


Jenny är egen företagare och är bla verksam som lärare, coach, föreläsare och skribent. Specialområde "Hundträning för personlig utveckling".

Jenny tävlar aktivt inom lydnad och bruks på elitnivå. Deltagande i lydnads-SM har skett både i rollen som tävlande och som domare. Sedan 2016 är Jenny också bidträdande landslagscoach i lydnad.

" I rollen som pedagog vill jag hjälpa den jag möter att både hitta och våga satsa på sin grej. Arbetsglädjen är därför en viktig ingrediens såväl i mitt arbete med människor som hundar.

Jag brinner särskilt för att de möjligheter som finns i samspel med djur också ska bli tillgängliga för de personer som inte har möjlighet att ha en egna husdjur."

Jeanette Hallman
Lärare i vuxenutbildningen "Arbete med hund" och gymnasielärare i sällskapsdjur. 

jeanette.hallman@orkelljunga.se


Jeanette är legitimerad sjuksköterska och arbetar även på sjukhuset i Halmstad.

Jeanette, som har ett stort intresse för hundassisterard rehabilitering, har blivit headhuntad till oss under Arbete med hund 2014, för att leda kursen "Grundläggande vård och omsorg", samt medverka i "Träning av hund".  

Hundtränarmiljön och SBK har funnits med Jeanette sedan barndomen och hon är idag verksam som instruktör och tävlingsledare inom SBK. Tidigare har hon också varit funktionär inom mentalbeskrivningar.

Jeanette tävlar  i lydnadsklass elit och är upplyttad till elitklass spår. En stor del av träningstiden läggs dessutom på nose work där hon är aktiv som tävlande, instruktör (SNWK) och doftprovsdomare. 

För kontaktuppgifter till övrig personal på Örkelljunga Utbildningscentrum, klicka här