logga_uchund

 

Hos oss kan du kombinera dina studier på samhällsvetenskaps-programmet med ditt hundintesse!


Samhällsventenskapsprogrammet med hund är en perfekt kombination för dig som vill lägga ner extra tid på dina studier, samtidigt som du får en rolig utbildning tillsammans med din hund.

Att läsa samhällsvetenskapsprogrammet med hund innebär att du läser samhälls-ämnena samtidigt som du har möjlighet att inom det individuella valet välja kurser i hundkunskap.
Du erbjuds boende på skolans elevboende, du har möjlighet att vara med på skolans fritidsaktiviteter, du får utbildning i rehab och friskvård för din hund, samt simma din egen hund i skolans rehab. När inte hund står på schemat vistas din hund i vårt hundstall.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett teoretiskt program och utformat för att förbereda dig för vidare studier på högskola och universitet. På samhällsvetenskapsprogrammet arbetar lärare och elever sida vid sida, för att uppnå en skön och välkomnande stämning som ger goda studieresultat.
Varje år åker en grupp elever på studieresa till Stockholm där vi bl a tittar närmare på medieområdet i form av studiebesök på radio och TV. Vidare försöker vi att utforma studieresor och bjuda in utomstående föreläsare för att fördjupa elevernas förståelse för vårt samhälle.

Skolan erbjuder dig:
- Utbildad personal inom aktuellt område
- Samarbete med företagare inom branschen
- Praktik på hunddagis
- Delta med egen hund vid BPH
- Mycket fin natur med möjlighet för härliga skogspromenader och träning
- Rehabavdelning
- Agilityplan
- Inomhushall för hundträning
- Hundstall
- Elevboende där du och din hund kan bo
- Stor inhägnad rasthage
- Bärbar dator
- Sim-och motionskort till samtliga elever
- Gratis körkortsteori