logga_uchund

Hos oss kan du kombinera dina studier på naturvetenskapsprogrammet med ditt hundintresse.


Naturvetenskapsprogrammet med hund är en perfekt kombination för dig som vill lägga ner extra tid på dina studier, men ändå vill ha en rolig utbildning tillsammans med din hund.

Vill du dessutom utbilda dig vidare till veterinär, djursjukskötare eller något annat liknande yrke är just denna utbildning perfekt för dig!

Att läsa naturvetenskapliga programmet med hund innebär att du läser de naturvetenskapliga ämnena samtidigt som du har möjlighet att inom det individuella valet välja kurser i hundkunskap.

Du erbjuds boende på skolans elevboende, du har möjlighet att vara med på skolans fritidsaktiviteter, få utbildning i rehab och friskvåd till hund, samt simma din hund i skolans rehab. Den får vistas i vårt hundstall när inte hund står på schemat.

Naturvetenskapligtprogram söker du till om du är intresseradav kunskap som rör livetsvillkor och sammanhangen i naturen.
Programmet är högskoleförberedande. Du studerar biologi, kemi och fysik där du får lära dig mycket om de naturlagar som styr allt på jorden och i resten av universum. I biologi läser du om allt som har med det levande att göra. Du läser också mycket matematik, vilket är ett oumbärligt verktyg i fysik, kemi och teknik.

Skolan erbjuder dig:
- Utbildad personal inom aktuellt område
- Samarbete med företagare inom branschen
- Praktik på hunddagis
- Delta med egen hund vid BPH
- Mycket fin natur med möjlighet för härliga skogspromenader och träning
- Rehabavdelning
- Agilityplan
- Inomhushall för hundträning
- Hundstall
- Elevboende där du och din hund kan bo
- Stor inhägnad rasthage
- Bärbar dator
- Sim-och motionskort till samtliga elever
- Gratis körkortsteori